Balkong

Får man grilla eller röka på balkongen?

Det finns inget i lagen som säger huruvida man får grilla eller röka på sin balkong eller inte. Däremot finns det rekommendationer och det är upp till varje fastighetsbolag att bestämma vad som gäller.
Hos oss är det förbjudet att grilla på balkong med kolgrill. Detta på grund av riskerna med öppen eld och hänsyn till andra hyresgäster på grund av röken. Däremot går det bra att använda en liten bordselgrill eller en liten gasolgrill med minsta gasoltuben, om ingen rök uppstår.

Vad gäller rökning på balkongen så har vi förbud mot det i våra lägenheter om det är så att grannar blir störda av annan hyresgästs rökning. Man har en skyldighet och ska alltid visa hänsyn till sina grannar och inte göra något som kan störa dem.

Tänk även på att inte mata småfåglar från fönster eller balkong. Dels skräpar fåglarna ner och kan sprida sjukdomar, dels lockar maten till sig andra smådjur som råttor och möss.

Man får inte heller skaka mattor eller andra saker som riskerar att smuts hamnar på grannes balkong under dig eller på annat sätt kan störa andra hyresgäster i fastigheten.